De zomerstop - Wendy Huybrechts

De zomerstop - Wendy Huybrechts

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Wendy Huybrechts is als eerste vrouw aan de beurt.

Dag Wendy, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Wendy Huybrechts, 38 jaar, wonende in Borsbeek (Antwerpen) en ben accountant bij Manuport Logistics.

Ik ben speelster van het Nationale damesteam en coach van het Nationale juniorenteam. Ik speel ook in de Belgische competitie en in de Duitse Bundesliga in een vrouwenteam.

Hoe ben je begonnen met tafelvoetbal?

Meer dan 22 jaar geleden op mijn 15 jaar ben ik mijn 1e competitiejaar begonnen in de Violetta. Ik mocht toen eigenlijk nog niet zonder voogd het café binnen, maar toch begon ik al met tafelvoetballen.

Ik speelde ervoor al een beetje op de schaatsbaan en zag dat ik als vrouw (met een andere vrouw) al kon winnen van de mannen. Zo merkte ik dat we er eigenlijk wel talent voor hadden. Op hetzelfde moment zochten ze iemand in de Violetta en zo ben ik erin gerold.

Je bent een van de leading-ladies in het nationale damesteam. Kan je vertellen hoe het begon en wat je zoal meegemaakt hebt?

In mijn eerste jaren in het buitenland (speel sinds 2006 in het buitenland) waren er geen aparte damesteams bij de landencompetitie maar was het 2 vrouwen in een team naast de mannen. Het was toen héél moeilijk om een plaatsje te krijgen in dat team. Enkel tijdens de World Cup was er een aparte vrouwen landencompetitie.

Die periode waren er niet heel veel Belgische vrouwen die in het buitenland speelden dus was het bijna logisch dat ik mee in het team zou stappen tijdens de World Cup.

We hebben ondertussen een aantal keren een podiumplaats kunnen bemachtigen wat één voor één mooie, spannende, emotionele momenten teweeg heeft gebracht. Naast de paar 2e en 3e plaatsen op een WCS (World Championship Series) hebben we een bronzen medaille kunnen behalen op de befaamde World Cup en dat jaar hebben de Belgische mannen zelfs kunnen winnen dus 2 keer prijs voor België.

In welk team speel/speelde je het liefste en waarom?

Goh, dit is een moeilijke vraag want uit al mijn teams (zowel Belgische competitie als Nationale Damesploeg als Bundesliga) heb ik kunnen leren en speciale momenten kunnen meemaken. Ik heb teams gehad waar we kampioen mee werden, zo zijn er teams waarmee we Belgisch kampioen zijn geworden of een andere podiumplaats hebben weten behalen. Daarnaast zijn er teams waar we niet mee gingen voor de titel maar waar ik dan weer naast de tafel memorabele momenten heb beleefd en nog beleef. Ik leer nog steeds héél veel bij van alle verschillende teams waarin ik me mag vertoeven.

Op welke tafel speel je zelf het liefste en waarom?

Ullrich, dat is een Duitse tafel waar een aparte competitie op wordt gespeeld naast de ITSF-tour. Deze competitie is bijna maandelijks 1 tornooi in Duitsland, 1x Zwitserland en normaal dit jaar 1x Oostenrijk. Op deze tafel heb ik mijn ‘grootste’ overwinningen kunnen behalen nl. Europees kampioen dames dubbel 2016 en Duits kampioen dames dubbel 2019.

Deze tafel is van de ‘buitenlandse” tafels de gemakkelijkste en toegankelijkste voor ons als Belg, die gewoon is om op een Jupiter te spelen.

Bedankt Wendy voor het leuke interview.