De zomerstop - Steve Goovaerts

De zomerstop - Steve Goovaerts

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Vandaag is het de beurt aan Steve Goovaerts.

Dag Steve, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Steve Goovaerts, 45 jaar en wonende te Putte.

Hoeveel jaar draai je al mee en hoe begon je met tafelvoetbal?

Ik speel van mijn 15 jaar tafelvoetbal met een tussenstop van 5 jaar. Ik ben begonnen met tafelvoetbal door mijn neef Werner Wuyts. Ik ging naar hem kijken en zo heb ik de microbe stevig te pakken gekregen. De hele familie speelde bij ons, we waren destijds met 9 die tafelvoetbal speelden.

Met wie speel je het liefst (of het best) samen?

Het liefst (en het best) speel ik met Werner Wuyts. Wij zijn samen beginnen spelen toen ik 18jaar was. Dat was een geweldige tijd.

Eerst speelden we samen tornooien en later speelden we in dezelfde ploeg.

Dat jaar wonnen we met alleen familie in onze ploeg de titel in eerste en wonnen we de beker van Antwerpen, toen tegen “de meeuw”. Dat was toen de ploeg van Antwerpen met Lathauwers-De Breuk,  Dart -Meersman. Dat was destijds in de gemeente Schriek (een dorp naast Putte) in ’t Hofke, toen het secretariaat van de Antwerpse bond. Dat is iets wat me altijd is bijgebleven.

25 jaar geleden werden we ook Kampioen van België in 1e afdeling in zaal de Kat, dezelfde zaal waar ik ook vorig seizoen de titel pakte met Tom Van de Cauter. Dat was ook een heel mooie herinnering!

Naar welke speler/speelster kijk je zelf op?

Zonder twijfel Frédéric Collignon en Andy Coessens. Die zijn even oud als ik en ondanks al die jonge talenten zie je dat zij nu nog altijd de top van België zijn. Chapeau zou ik zeggen! Daarnaast zeker ook nog Danny De Beuckelaer: in mijn ogen vroeger de evenknie van Collignon. En bij de dames zijn er verschillende speelsters die echt een hoog niveau halen.

Wat is het grappigste dat je ooit al meemaakte aan een tafelvoetbal?

Met mijn neef Dirk Wuyts won ik eens een tornooi voor twee ijskasten, zo'n tafelmodellen.

We hebben er toen 1 moeten verkopen, want we kregen er geen twee in mijnen auto.

Laat ons raden: op een tornooi van Andy Coessens?

Inderdaad hetzelfde tornooi waar De Beuckelaer in open won. Wij wonnen toen in 1e.

 

Bedankt voor het interview Steve.