De zomerstop - Kenny Vandenbemden

De zomerstop - Kenny Vandenbemden

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Vandaag is het de beurt aan Kenny Vandenbemden.

Dag Kenny, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Kenny Vandenbemden, 22 jaar oud en woon in Schulen bij Herk-De-stad (Limburg).

Hoe ben je begonnen met tafelvoetbal?

Ik begon toen ik 8 a 9 jaar was. Ik speelde thuis, op een bierbak, tegen m’n vader en moeder (Freddy Vandenbemden en Sonja Berge). Een paar jaar later speelde ik voor een paar cent tegen mijn moeder en vader. Dit vooral om echt door te spelen en te proberen winnen. Tegen mijn moeder kon ik soms wel eens winnen maar men vader was een ander verhaal.

Je bent nog jong, maar hebt reeds mooie prestaties behaald. Kan je ons vertellen wat voor jou de mooiste herinnering was?

Dat moet zijn toen ik samen met m’n vader de finale haalde op het Limburgs kampioenschap open dubbelspel. We speelden tegen Eerdekens-Knoops en we stonden 7-4 voor, maar verloren 11-7. Ik was toen 16 of 17 jaar oud en het was het laatste jaar dat m’n vader ging spelen.

Ookal verloren we: toch blijft dit m’n mooiste herinnering.

Hoe verliep de competitie voor jou dit seizoen, je speelde in Nederland?

Dit seizoen was een geslaagd seizoen. Leuke sfeer in de ploeg en echte goede spelers. Ook heel aanmoedigend… Spijtig dat het door de corona is moeten stopgezet worden.

Wie is voor jou de lastigste tegenstander?

De lastigste tegenstander is toch wel Peter Coninx. Van hem kan ik niet winnen, aangezien zijn manier van spelen mijn spel volledig breekt. Met Michael Smulders aan zijn zijde maak ik nog minder kans. Ze spelen heel goed samen en Michael maakt op de juiste momenten steeds een goede goal van achteraan.

Naar wie kijk je het meeste op?

Er zijn er veel waar ik naar opkijk zoals een Tom Van de Cauter, Ismael Saban en anderen… Maar het meest kijk ik op naar Andy Coesens. Hij heeft echt een heel mooie speelstijl, de 3 van Andy vind ik mooi om naar de kijken. Daarnaast is hij in de goal echt een beest. De manier waarop hij de bal zo goed weg schiet, dat is echt iets dat ik ook zou willen kunnen.

Bedankt Kenny voor het leuke interview.