De zomerstop - Johnny Meurmans

De zomerstop - Johnny Meurmans

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler of speelster. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Deze week is het de beurt aan Limburger Johnny Meurmans.

Dag Johnny, kan je jezelf even voorstellen voor de mensen die je niet zouden kennen?

Dag iedereen, mijn naam is Johnny Meurmans.

Ik ben 40 jaar oud en woon in Sint-Truiden.  M’n hobby's zijn lopen, fietsen, wandelen, reizen, piano en natuurlijk tafelvoetbal. Ik speel nu al ruim 16 jaar in competitieverband en sinds 2015 bij de Staafshooters in 1A in Limburg. Het is een prachtige reeks met veel toppers!

Ik ben begonnen met tafelvoetbal op mijn 14e tegen vrienden. Sommigen speelden al in competitieverband. Daarnaast speelde ik ook tegen mijn vader die ook behoorlijk goed was. In 2004 begon ik, samen met mijn broers in competitieverband. Ik deed dit tot 2006 (denk ik), aangezien ik toen terug begon met gevechtsport. Dat was ook iets wat ik al van jongs af aan graag deed.

In 2008 kocht ik een huis samen met mijn vrouw. Wegens tijdgebrek (door de verbouwing) was ik genoodzaakt om te stoppen met gevechtsport. Om toch maar een uitlaatklep te hebben besloot ik een jaar later om terug met tafelvoetbal te beginnen. Sindsdien werd ik alleen maar fanatieker: het jaar erop kocht ik mij een kickertafel en ben ik volle bak beginnen trainen.

Na 3 jaar had ik 4 verschillende tafels thuis staan en sprak ik regelmatig af met vrienden en mijn broer Jimmy.

Mijn broer was mij altijd een stap voor in de onderlinge duels. Ik probeerde zoveel mogelijk tornooien te spelen en leerde veel bij. Uiteindelijk heb ik veel mooie en leuke momenten gehad toen. 

Wat is het mooiste dat je al meemaakte aan een tafelvoetbal?

Het mooiste moment voor mij was de nieuwelingen- dubbel  in 2012 winnen met Dimitri Cochet in Duitsland op de Ulrich.

2 dagen spelen zonder één match te verliezen. Geweldig! Daarna werd ik geselecteerd voor de nationale ploeg voor het multitafel WK in Nantes (Frankrijk). We werden 3e, een prachtprestatie. Zeker zonder sterkhouder Frédéric Collignon, die toen een tijdje er tussen uit was. Ik had er de eer om met Erwin Metten en Koen Le Percq aan mijn zijde te spelen.

Heb je een bepaalde gewoonte of iets dat je steeds doet voor/tijdens een match, om die tot een goed einde te brengen?

Ik heb niet echt een bepaalde vaste gewoonte om een match tot een goed einde te brengen. Ik ben eigenlijk niet zo bijgelovig in die dingen. 

Wie is voor jou persoonlijk de meest onderschatte speler?

De meest onderschatte speler voor mij is mijn broer (Jimmy Meurmans) natuurlijk. Hij kan tegen iedereen winnen en heeft een ongelooflijk balgevoel op de Jupiter. Ook op de buitenlandse tafels ben ik zeer onder de indruk van zijn speelstijl. 

Als je 1 tip kan geven aan een beginnende speler, wat zou die dan zijn?

1 tip voor de beginnende speler: amuseer je vooral.

Wil je goed worden, train dan veel en speel regelmatig tornooien als je tijd hebt. En nog één iets: steel met je ogen!

 

Bedankt voor de tips en het interview Johnny!