De zomerstop - Danny De Beuckelaer

De zomerstop - Danny De Beuckelaer

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Deze week is het de beurt aan Danny De Beuckelaer.

Dag Danny, kan je jezelf even kort voorstellen?

Hallo Pieter, ik ben Danny De Beuckelaer, ondertussen 45 jaar en wonend te Beerse.

Je maakte 2 jaar terug een comeback na een korte onderbreking. Wat gaf de doorslag voor de comeback?

Mijn korte comeback kwam er door Davy Dehoest, die me vroeg om het nog eens een keer te proberen. Al bij al ging het best wel goed eigenlijk. We speelden 3 finales op 4 tornooien.

Ik schat dat ik zo’n dikke 10 jaar geen tornooien heb gespeeld, of toch zo goed als niets.

Wanneer ik daar bij na denk, is het wel wat schrikken... De Europese titels waren rond 2000 en daarna heb nog een 6-tal jaar gespeeld. Competitie ben ik iets langer blijven spelen, met passages bij Cis Goeman (The Peanut), Extra en Het Vertier.

Met wie speel je het best/liefst samen?

De Goalie waar ik het liefst mee heb gespeeld, dat is zonder twijfel Mario Simons. Met hem heb ik grote tornooien gewonnen en dat voor een gedurende een tijdje. Hij bracht rust in men spel en dat was bij momenten wel nodig. Als ik er bij nadenk vind ik hem zelfs de beste keeper die ik ooit gezien heb in België.

Je hebt ook reeds vele jaren ervaring op de teller. Weet je nog hoe je begonnen bent en wanneer?

Ik schat rond 97/98. Die tijd waren er in de noorderkempen heel veel kleine leuke tornooien. Na een tijd wist ik er daar toch veel van te winnen. Opeens kwamen er wat Limburgers wekelijks spelen, waaronder Mario Simons, en ging het niveau gevoelig naar boven. Na een paar maanden kwam het Europees kampioenschap eraan en Mario Simons vroeg me daarvoor.

Ik denk dat dat het eerste grote evenement was dat ik met Mario speelde.

Wie is volgens jou de meest onderschatte speler?

Daar denk ik vooral aan 2 ex-ploegmaten van mij. De keeper waar ik in Biljart Express jaren mee samenspeelde: Dirk Voorspoels. Toen was er nog een nationale reeks, waar hij tegen alle topspelers in België uitkwam, terwijl hij geen tornooien speelde. Bij mijn weten hebben ze hem echt nooit uit zijn goal geblazen. 1x ging hij met me mee naar het Belgisch kampioenschap en we wonnen het open dubbel. Technisch niet de beste, maar spelinzicht des te meer.

Als men tweede zeg ik Walter Van Casteren, de tweede voorspeler van Biljart Express. Die heb ik tegen alle topspelers wel eens zien winnen. Een midden die nooit haperde met degelijke voorlijn. Hij speelde altijd met kameraden en maakte daar geen punt van, maar wist echt wel sterk uit de hoek te komen.

Wat is het mooiste of grappigste dat je ooit meemaakte tijdens een spelletje tafelvoetbal?

Er zijn meerdere mooie momenten. De nationale titels, mijn eerste interclub met Biljart Express die we wonnen in eerste prov. met de ploeg... Maar niets komt in de buurt van de Europese titels.

Bij gekke toestanden denk ik aan een tornooi van Andy Coessens... De eerste prijs waren 2 droogkasten. Nadien hebben we een uur geprobeerd om die mee te nemen in mijn Seat Ibiza. Note to iedereen: een droogkast gaat echt niet in “een Seatje”…

Bedankt voor het leuke interview Danny!