De zomerstop - Arturo Carletta

De zomerstop - Arturo Carletta

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Vandaag aan de beurt: Arturo Carletta

Hallo Arturo, kan je jezelf even voorstellen?

Ik heet Arturo Carletta en ik ben 57 jaar oud.

Wanneer en hoe ben je begonnen met tafelvoetbal?

Ik ben begonnen op mijn 16e. Ik ging toen mee met een vriend die reeds competitie speelde en ik ontdekte meteen het spelplezier. Het jaar nadien sloot ik aan in Brabant in 4e klasse.

Welk moment is voor jouw het meest memorabel?

Het moment dat me het meest bij blijft is het tornooi in Montreuil (Frankrijk) op Bonzini in 2009. Ik had de eer om met Frédéric Collignon te spelen en te winnen. Ik wachtte toen op een harttransplantatie en speelde met een Excor-machine die me zuurstof gaf om te kunnen ademen, zal voor altijd in mijn geheugen blijven.

Er zijn zoveel schitterende momenten geweest, maar deze blijft allerbeste.

Ook alle overwinningen WCS met Frederic Collignon en Yannick Correia en de winst in het gemengd met mijn dochter blijven schitterend.

 

Met welke speler speel of speelde je het liefst samen?

De spelers met wie ik het liefst speel(de) zijn Frederic Collignon, Bernardo Borelli (die al meer dan 15 jaar gestopt is) en Yannick Correia.

Wat is het doel voor volgend seizoen in competitie?

Mijn doel voor volgend jaar zou zijn om met mijn team (Les Tontons) de competitie in Oost-Vlaanderen te winnen.

Wie is de sterkste speler die je ooit hebt gezien?

Collignon, zonder enige twijfel. Hij speelt ongelofelijk sterk. Als je er tegen speelt is het in zekere zin een vernederende nederlaag.

Bedankt Arturo!