De zomerstop - Alain Windmolders

De zomerstop - Alain Windmolders

Om de zomerstop te overwinnen gaan we elke week een interview publiceren met een bekende of misschien iets minder bekende speler. Aan de hand van een aantal gerichte vragen leren we de persoon beter kennen. Vandaag aan de beurt: Alain Windmolders

Dag Alain, kan je jezelf even kort voorstellen?

Alain Windmolders 38 jaar, papa van 2 super jongens en bezeten van kickeren! 

Aha, leuk om te horen! Wat is voor jou persoonlijk je mooiste kickerherinnering tot nu toe?

Zonder twijfel de Hall of Fame Las Vegas 2018, door de unieke ervaring. Samen met Tommy Ignoul werd ik 4e in amateur dubbel. Daarnaast was ik in amateur enkel en expert enkel ook 4e.

Daarnaast was ook het EK in 2000 semi-pro met Benny Kempeneers een mooie ervaring. Daar wonnen we de finale tegen Habets-Janssen om 9u op zondagochtend! Ik was toen 17 jaar oud.

Wanneer ben je begonnen en hoe ben je doorgegroeid naar de top?

Ik ben begonnen toen ik 13 was op een oude kicker (grand deluxe) bij een kameraad in een clubhuisje in de kelder. 

Op mijn 14e ging ik competitie spelen en werd ik 3e op het Limburgs kampioenschap 4e enkelspel. Een jaar later speelden we met ons ploegje kampioen in 4e provinciale en werd ik kampioen van Limburg enkel. 

Ondertussen was ik alle dinsdagen aan het trainen in café Het Lievenshof waar toen de Kickmasters in nationale afdeling speelden.

Dankzij de cafébaas André Van Nasser (die me kwam halen als ik wou trainen) en Frank Vandenbemden (die tot in de late uurtjes tegen me speelde) werd ik beter en beter...Tornooien werd een deel van mij leven. Eerst met Marcel Hulshagen in de lagere reeksen, daarna met Benny Kempeneers in 1e-2e.

Toen deed ik echt veel ervaring op. Ook Limburgs- en Belgisch kampioenschappen stonden steevast op mijn verlanglijstje.

Ik kreeg de aanbieding om in nationale gaan te spelen bij de Kickmasters. Nationale was toen echt nog nationale! Wekelijks pikte ik mijn tornooitje wel mee met wisselende resultaten. Ook met Ronny Vanloffelt en Eddy Andries werden de successen afgewisseld met soms wat mindere periodes.

Op 27-jarige leeftijd ben ik stilletjes beginnen af te bouwen met elke week tornooien gaan te spelen en kwam kickeren niet meer steevast op de eerste plaats, maar het verlangen en de goesting om te spelen was zeker niet weg.

Nu het gezinnetje gesticht is en ik 2 flinke zonen en een pracht van een vrouwtje heb speel ik elke vrijdag nog mijn wedstrijdjes. Daarnaast kan ik me nog opladen om Internationaal of Nationaal een kampioenschap te spelen. Tornooien tot in de vroege uurtjes zijn echter niet meer aan mij besteed.

Wat zijn je doelstellingen voor het volgende seizoen?

Ik hoop dat we zo snel mogelijk terug mogen sjotten met die corona perikelen. Ik zou me graag plaatsen om in 2021 in Nantes te gaan spelen. Liefst via een Challenger in Nederland op Leonhart... Hopelijk mag ik opnieuw met de nationale ploeg mee, ik zou graag nog een keer proberen om in enkelspel op multi-table het beste van mezelf naar boven te halen!

Wie is volgens jou de meest onderschatte speler?

Tommy Ignoul is ongetwijfeld één van hen... Hij is voor mij één van de meest technische spelers die zowel vooraan als vanachter geweldig speelt... Hij kan een match keren zoals geen ander.

Kan je ons wat meer vertellen over het team waarmee je in competitie speelt?

Het team waar ik de laatste paar jaar  mee speel (The Brothers) is eigenlijk een overblijfsel van ‘The Mariobrothers’ waarmee we ooit kampioen speelden in eerste. Het team van toen is aangevuld met een paar individuen met potentieel en charisma: zo is Halil een van de spelers die we bij ons aangesloten is. Onze doelstelling is eigenlijk om elk jaar in de top 4 te eindigen en vooral ons te amuseren. Dit seizoen was alvast geslaagd met een 3e plaats voor de Allstars en de Bekker (Holland). Alleen jammer dat het seizoen vroeger moest stoppen dan voorzien.

Bedankt voor het interview Alain.

Graag gedaan. Bedankt om aan me te denken!